Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!
Combineer en bespaar tot €30 per set!

Creëer jouw Groene Plantenmuur, voor huis, tuin & kantoor

Jouw verticale groene plantenmuur maken, buiten of binnen, creëer gemakkelijk groen aan de muur.

Met dit verticale groene plantenmuur systeem, maak je zelf een groene oase of het nu buiten of binnen is.

Verticale Groene Plantenmuur

Klimaat Optimalisatie

Planten zuiveren de lucht, isoleren in de winter en koelen in de zomer.

Aantrekkelijk & Functioneel

Combineert visuele aantrekkingskracht met akoestische verbetering.

Stimulerend & Productief

Biedt een zuurstofboost en verbetert de leef- en werkomgeving

Groene Plantenmuur Binnen

Ga voor meer groen met een plantenmuur voor binnen of buiten

Met een groene plantenmuur breng je elke ruimte tot leven. Plantenmuren zorgen niet alleen voor een mooie omgeving, maar dragen ook bij aan een gezonder leefklimaat. Een verticale plantenmuur verandert een kale muur in een adembenemende groene blikvanger, die de sfeer van elke ruimte ten goede komt.

Of je nu een kale muur in de woonkamer wilt omtoveren, een inspirerende werkplek op kantoor wilt creëren of een persoonlijke oase in de tuin of op het balkon wilt hebben, een groene plantenmuur is de perfecte oplossing.

Graag maken wij het gemakkelijk voor je. Met ons modulaire systeem kun je op een eenvoudige en betaalbare manier een professionele plantenmuur maken. We bieden nu al complete sets aan voor buiten. En we hebben goed nieuws voor de binnenhuis tuiniers onder ons: vanaf 20 augustus ook met binnen module online te bestellen, als complete set voor binnen!

Met de tips van de tuinman kan iedereen een levendige groene plantenmuur creëren! Laat je inspireren door het groen en begin vandaag nog met het vormgeven van jouw eigen verticale tuin!

Geïntegreerd waterreservoir met druppeltechniek

Elk bakje heeft een innovatief waterreservoir met substraat

Volledig dekkend ontwerp

Ons systeem is volledig dekkend met groen en/of bloem

Makkelijk te installeren

Iemand met twee linkerhanden kan het ophangen

Met ons "DIY systeem" kun je zelf een groene plantenmuur maken

Of je nu een weelderige plantenmuur binnen wilt maken, een levendige verticale tuin buiten wilt creëren of een verticale geveltuin wilt maken met plantkabels, bij ons zit je goed.

Onze complete DIY plantenmuur sets bevatten alles wat je nodig hebt voor jouw groene project. Ontdek ze nu in onze webshop en begin jouw verticale tuinavontuur vandaag –>

Wat onze klanten zeggen

Eigen wandje gemaakt

Snelle levering en goede service! Twee verticale tuinen besteld om een planten wand te maken in onze tuin, erg blij met het resultaat. Wij zijn overtuigd van verticaal groen!

G. van Bokhoven

Enorm enthousiast hierover

Zeer mooi systeem, en gemakkelijk om water te geven! Wij hebben twee van de grote modellen naast elkaar gemonteerd en dit ging dankzij de heel duidelijke uitleg erg goed - het is echt waar dat iemand met twee linkerhanden dit kan, daar zijn wij het bewijs van!

Melody

Perfect voor op de muur

Supermakkelijk product en het ziet er erg leuk uit aan de muur. Door de nieuwe toevoeging van het bakje onderaan ook geschikt voor gebruik binnen.👏🏼👌🏻

Liona van Meer

Tips van de Tuinman

Wat is een groene plantenmuur?

Een groene plantenmuur, ook wel een verticale tuin of plantenwand genoemd, is een muur die bedekt is met planten. Het is een manier om groen toe te voegen aan zowel binnen- als buitenruimtes en kan bestaan uit echte planten of kunstplanten.

Wat zijn de voordelen van een groene plantenmuur?

Een groene plantenmuur heeft verschillende voordelen. Het voegt natuurlijke schoonheid en levendigheid toe aan de omgeving, verbetert de luchtkwaliteit, verhoogt de productiviteit, heeft een geluiddempend effect en creëert een ontspannende sfeer.

Wat kost een plantenmuur?

De kosten van een plantenmuur variëren, afhankelijk van de grootte van de muur, de gekozen planten en of je het zelf doet of een professional inschakelt. De kosten voor een verticale groene plantenmuur voor thuis liggen tussen de €20,- en €200,- per vierkante meter, afhankelijk van of je binnen of buiten tuiniert. De kosten bestaan uit het systeem, de installatie en de gebruikte beplanting.

Zijn jullie verticale plantenmuren modulair?

Ja, onze plantenmuren zijn absoluut modulair. Onze systemen zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen, waardoor je ze perfect modulair kunt gebruiken. Je kunt ze naast elkaar ophangen om een groene muur te creëren die precies past op je muur of wand. Deze flexibiliteit maakt het gemakkelijk om planten te vervangen of toe te voegen, en om de plantenmuur aan te passen aan je specifieke ruimte en behoeften.

Hoe maak je een groene muur?

Een groene muur maken is eenvoudiger dan je denkt, vooral met een "DIY" doe het zelf plantenmuur systeem. Je begint met het kiezen van de locatie en het meten van de ruimte. Dan installeer je een of meerdere modules op de muur. Vervolgens plaats je de planten in de bakjes en zorg je voor een irrigatiesysteem. Tot slot, zorg je voor het regelmatige onderhoud van de planten.

Wat is het verschil tussen een plantenwand en een plantenmuur?

De termen plantenwand en plantenmuur worden vaak door elkaar gebruikt. Over het algemeen wordt de term 'wand' vaker gebruikt voor verticale binnentuinen en 'muur' voor verticale buitentuinen, maar dit is niet altijd het geval. Beide termen verwijzen naar een verticaal oppervlak dat is bedekt met levende planten.

Kan een groene plantenmuur zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd?

Ja, een groene plantenmuur kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Het is een veelzijdige oplossing om groen toe te voegen aan elke ruimte, of het nu een kantoor, winkel, restaurant, tuin of balkon is.

Wat is het verschil tussen een groene plantenmuur met echte planten en een met kunstplanten?

Het verschil tussen een groene plantenmuur met echte planten en een met kunstplanten is dat de ene levende planten gebruikt die regelmatig verzorging nodig hebben, terwijl de andere kunstmatige planten gebruikt die bijna geen onderhoud vergen. Beide opties hebben hun eigen voordelen en kunnen worden gekozen op basis van persoonlijke voorkeur en het gewenste onderhoudsniveau.

Hoe wordt een groene plantenmuur gemonteerd?

Afhankelijk van het systeem dat gebruikt wordt, kan een groene plantenmuur op verschillende manieren worden gemonteerd. Sommige systemen maken gebruik van een modulair ontwerp dat eenvoudig aan elkaar kan worden gekoppeld, terwijl andere systemen individuele plantenbakken gebruiken die los aan de muur worden bevestigd.
urbangreencompany-banner-01

Op zoek naar een op maat gemaakt systeem?

Bekijk onze partner Urban Green Company

Moestuinbakjes Verticaal

Welke planten in de plantenmuur?

De juiste plantenkeuze is essentieel voor een succesvolle groene plantenmuur. Het is belangrijk om rekening te houden met de locatie en de omstandigheden. Vraag jezelf af: Is de plantenmuur binnen of buiten? Hoeveel licht krijgt de muur?

Selecteer de planten die het beste passen bij je doelen en voorkeuren, en houd altijd rekening met de behoeften van de planten.

Voor een uitgebreid plantadvies kun je onze pagina “Planten voor Verticale Tuinen” bekijken. Daar vind je ook een downloadbare plantenlijst met adviezen van onze Tuinman om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

collage 1

Verticaal Plantemuur Systeem?

Bekijk de verticale tuin systemen in de shop!