Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!
Combineer en bespaar tot €30 per set!

Siergrassen, Soorten & Wanneer Snoeien?

Siergrassen zoals zwenkgrassen worden voor de sier geplant in de volle grond en in potten zoals bij verticaal tuinieren. Zwenkgrassen hebben een mooie vorm en kleur en worden vaak gebruikt om borders mee te begrenzen of als alleenstaande planten. Er zijn verschillende soorten. Smaken verschillen, dus jij bepaalt wat je de mooiste vindt.

Verticaal tuinieren siergrassen

Tips van de Tuinman

Onze Tuinman geeft je tips over verschillende grassen en welke geschikte zijn voor jouw verticale tuin. Niet alle grassen zijn geschikt voor de tuin op je balkon of stadstuin. Lees hieronder de belangrijkste informatie.

Welke siergrassen zijn geschikt voor verticale tuinen?

Siergrassen die over het algemeen wat lager blijven, dit heeft uiteraard ook te maken met de grote van de pot waar het in zit. Enkele geschikte voorbeelden zijn: Japanse zegge, carex morrowwi en bijvoorbeeld de festuca glauca. Deze laatste grassoort is er in verschillende blauwtinten. Kies soorten in een potmaat tot 12cm en met een volwassen hoogte tot maximaal 45cm.

Hebben grassen veel water nodig?

Grassen hebben in de zomermaanden veel water nodig. Zorg ervoor dat je het gras minimaal één keer per week water geeft, met het liefst water uit een regenton. Doe dit op een dag dat het niet regent, of als het naar verwachting niet gaat regenen. Door regelmatig water te geven blijft je gras gezond en mooi.

Welke maand siergras planten?

Je kunt siergrassen het gehele jaar door planten, alleen heb je er meer plezier van als je in het voorjaar plant want dan pak je de bloei van de plant mee in zomer. In de herfst kun je beter geen nieuwe grasplanten zetten, aangezien ze dan weinig tot geen bloei laten zien. Siergras overleven de winter wel, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken.

Is Siergras winterhard?

Siergrassen zijn over het algemeen redelijk winterhard. De meeste soorten kunnen wel tegen een vorstperiode van -10 graden Celsius. Soms kunnen de toppen van het gras bevriezen, maar ze groeien in de lente weer terug.

 

Categorieën
Siergrassen