Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!
Combineer en bespaar tot €30 per set!

Wat is Bieslook? Allium Schoenoprasum.

Bieslook (Allium schoenoprasum) behoort tot de kruiden en komt terug in veel gerechten. Het is een plant die ook bloeit en bloem geeft. Volgens onze Tuinman is bieslook een must have in jouw verticale kruidentuin en geeft je daarom tips.

Tips van de Tuinman

Wat is Bieslook

Hoe moet je bieslook verzorgen?

Bieslook doet het goed in de volle zon, maar kan ook prima in de schaduw groeien. Het belangrijkste is dat de plant niet uitdroogt en dus geef hem regelmatig water.

Kan je kruiden uit de winkel planten?

Ja, je kan kruiden uit de winkel planten. Kies dan het liefst voor een biologische. Het is aan te raden om de kruiden te verpotten in een grotere pot als ze tegen hun huidige pot aan beginnen groeien. Geef ze voldoende water en zonlicht en je kan genieten van vers geplukte kruiden in je eigen verticale tuin.

Waarom gaat bieslook hangen?

Bieslook gaat hangen omdat het een lichte plant is die niet tegen droogte kan. Bieslook heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Als je merkt dat bieslook begint te hangen, geef hem dan direct water.

Wat kan je eten van bieslook?

Je kan de stengels en bloemblaadjes eten van bieslook. Bieslook bevat veel vitamine A en C, calcium, magnesium en ijzer. Bieslook is lekker lekker in sauzen, salades en soepen maar mag niet meegekookt worden dus voeg hem pas op het laatst toe. De Tuinman eet zijn bieslook het liefste bij aardappelen en in een roerei! De bloemblaadjes van bieslook worden gebruikt gerechten te garneren voor extra smaak en decoratie. Bieslook smaakt fris en heeft een milde uiensmaak.

Is bieslook een groente?

Nee, bieslook is een kruid. Bieslook behoort bijvoorbeeld net als knoflook, ui en prei tot de lookfamillie.

Categorieën