Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!
Combineer en bespaar tot €30 per set!

Munt Planten: Verzorgen, Kweken, Verschillende Soorten + Tips

Is het munt, mentha of mint? Het is allemaal goed, wij houden het voor het gemak bij munt. Deze kruiden behoort tot de lipbloemenfamilie en valt onder de meerjarige planten. Het is geschikt voor een kruidenrek tuin vandaar dat onze tuinman meer informatie geeft over deze plant.

Kruidenrek Buiten Tuin Hangend

Tips van de Tuinman

Onze tuinman geeft je informatie en advies over de muntplant en verzorging van de muntplant. Ook noemt hij verschillende soorten munt voor verschillende soorten gerechten.

Hoe lang gaat een muntplant mee?

Een muntplant gaat jaren mee. In de winter sterft het af en in het voorjaar komen de planten weer opnieuw op. Het is handig om de plant regelmatig terug te snoeien zodat hij mooi in vorm blijft. Jonge takjes geven de lekkerste blaadjes, zo kan je blijven genieten van verse muntblaadjes in jouw gerechten.

Hoe moet je muntplanten verzorgen?

Muntplanten houden van een goede drainage, dus zorg voor luchtige potgrond en voldoende vulkanisch substraat onder in het bakje. Geef ze regelmatig water, maar laat ze niet te nat worden. Muntplanten zijn gewend aan volle zon, maar kunnen ook in de schaduw groeien. Snoei regelmatig, gebruik dat voor je gerechten, en bemest met vloeibare organisch mest om de plant gezond te houden.

Hoe kan je muntplanten vermeerderen?

Muntplanten kunnen worden vermeerderd door stekken of door zaden te zaaien. Stekken is eenvoudiger en sneller, maar soms kunnen ze minder sterk uitgroeien dan wanneer je ze vanuit zaden laat opkomen.

Welke soorten mint zijn er?

Er zijn verschillende soorten mint, maar de meeste kennen we waarschijnlijk van de naar munt smakende thee of mintjes in onze cocktails. De meest voorkomende zijn pepermunt, spearmint en appelmunt. Allemaal verschillen ze van smaak en kunnen prima worden gebruikt in jouw keuken of als thee. Er zijn ook minder bekende varianten zoals citroenmunt en chocolademunt. Probeer deze eens uit en geef nieuwe smaken aan jouw gerechten.

Categorieën