Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!
Combineer en bespaar tot €30 per set!

Bacopa Plant: Onderhoud, Bloeitijd & Gebruik

Bacopa is een plant die zowel bijen, vlinders als hommels lokt. De bloem van deze plant is mooie toevoeging voor jouw bloementuin. Je kan deze plant goed in een verticale plantenbak potten. Daarom zie je de Bacopa ook veel op balkons.

Verticale Plantenbak Buiten

Tips van de Tuinman

Om de bloemen meer te laten bloeien moet je regelmatig water geven en uitgebloeide bloemen verwijderen. De bloemen houden van vochtige grond, dus probeer die niet te veel uit te laten drogen. Geniet van de heerlijke kleurenpracht en de bruisende activiteit rondom de bacopa. De bijen zijn je dankbaar.

Wanneer bloeit bacopa?

Bacopa bloeit van het late voorjaar tot het vroege najaar. De bloemen komen onder andere in tinten wit, roze en blauw. De bloemen zijn klein, maar ze groeien in overvloed en bedekken de gehele wand met kleur als je ze in plantenbakken tegen je muur laat groeien.

Hoe hoogt wordt bacopa?

De bacopa plant kan tot 10 centimeter hoog worden, ook afhankelijk van de exacte soort.

Hoe moet je bacopa verzorgen?

Om je bacopa gezond te houden, moet je hem regelmatig water geven en maandelijks bemesten. Knip dode of verwelkte bloemen af om nieuwe groei te stimuleren. Breng in koudere klimaten de bacopa in potten in de winter naar binnen om ze tegen vorst te beschermen. In gebieden met hete zomers moet je jouw bacopa gedeeltelijk in de schaduw zetten om verwelking te voorkomen. Met de juiste zorg zal je bacopa blijven gedijen en vele bestuivers aantrekken

Waar wordt bacopa allemaal voor gebruikt?

Bacopa is een bloem die je ziet in tuinen, borders en plantenbakken als bodembedekker, hanger of kruiper. Naast de esthetische functie wordt bacopa ook voor anderen doeleinden gebruikt. De bloem trekt bijen en hommels aan en draagt zo bij aan bestuiving. Bacopa heeft ook geneeskrachtige eigenschappen en wordt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwenlang gebruikt om het geheugen en de cognitieve functie te verbeteren. Het staat ook bekend om zijn anti-angst effecten en vermogen om stress te verminderen.

Categorieën