Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!
Combineer en bespaar tot €30 per set!

Hoe verzorg ik een Cyclaam? Een Uitleg, Tips & FAQ

Cyclamen zijn familie van de Primulaceae. Een tuincyclaam groeit vanuit een knol in volle grond of in plantenbakken. Deze bloem kan ook geplant worden in een verticale plantenbak. Je ziet dit veel terugkomen op balkons en in stadstuinen.

Hoe cyclamen verzorgen

Tips van de Tuinman

Cyclamen zijn prachtige bloemen die te verkrijgen zijn in veel verschillende soorten en maten. De plant wordt zo’ n 10 – 15 cm hoog in een plantenbak. Cyclaam wordt veel toegepast op balkons en stadstuinen. Daarom geeft onze tuinman advies over cyclamen.

Hoe verzorg ik een cyclaam?

Zoals bij de meeste planten kan je cyclamen het beste verzorgen door water te geven als de grond droog aanvoelt. Cyclamen houden van vochtige, maar niet natte grond. Je kan de plant bemesten met bijvoorbeeld een organische meststof om wat extra voeding te geven.

Wanneer staan cyclamen in bloei?

Cyclamen bloeien in Nederland in de herfst en de winter.

Groeit cyclaam in een plantenbak?

Cyclamen groeien in de volle grond en ook in een plantenbak. De wortel heeft beperkte ruimte nodig omdat de bloem niet zo hoog en groot wordt.

Waar staat cyclaam symbool voor?

Bij de katholieken voor het bloedend hart van Maria, ook bekend als de tranen van Onze Lieve Vrouw. Dit is een katholiek symbool dat het verdriet van Maria bij de dood van haar zoon Jezus weergeeft. De bloem wordt in de kunst vaak afgebeeld met bloeddruppels die uit de bloemblaadjes vallen. Voor andere staat cyclaam symbool voor de heilige liefde.

Waarvoor wordt cyclaam gebruikt?

Cyclamen zijn niet alleen een mooie aanvulling op elke tuin- of kamerplantencollectie, maar hebben ook geneeskrachtige eigenschappen. De knol en de bladeren kunnen worden gebruikt bij de behandeling van hoest en verkoudheid, maar ook bij huidproblemen zoals steenpuisten en abcessen.

Categorieën